top of page
  • skadnews

Скадовська «Академія творчості» завершує реалізацію проєкту «Спроможна школа для кращих результатів»


Скадовський ліцей «Академія творчості» - один з 18-ти навчальних закладів Херсонської області, що став учасником проєкту «Спроможна школа для кращих результатів». Проєкт реалізується за рахунок коштів державної субвенції у співфінансуванні з бюджетом громади з метою створення належного середовища, формування нового освітнього простору для учасників освітнього процесу.


Створити школу - успіху, освітнє середовище якої сприятиме формуванню творчої, креативної, конкурентної особистості, здатної до самореалізації та саморозвитку, особистості - творця XXI століття - таке завдання стояло перед учасниками проєкту.


Отримавши перемогу, Скадовський ліцей отримав можливість

продовжити роботу над створенням мистецьких майстерень для обдарованих учнів, ресурсної кімнати для учнів з особливими освітніми потребами, єдиного інформаційного середовища «Урок у просторі он-лайн», через діяльність шкільної кіностудії, що стане медіацентром, забезпечити подальше функціонування освітнього хмарного середовища Office 365, упроваджувати елементи STEAM – освіти, що сприятиме удосконаленню фахового освітнього простору для педагогів та творчого середовища здобувачів освіти та формуванню індивідуального стилю і траєкторії навчання кожного учня, - розповідає директор закладу Галина Смирнова на сторінці ліцею у Фейсбук.

Школа була заснована у 1989 році і, як зазначає її керівник, 33 роки не отримувала жодного предметного кабінету та обладнання для кабінетів.

Вже сьогодні сучасне мультимедійне обладнання встановлено у кабінетах природничо-математичного циклу. Кабінет фізики оснащено приладами загального призначення. За напрямами механіка, молекулярна фізика та термодинаміка, електрика та магнетизм. Кабінет біології отримав надійне, сучасне обладнання для уроків, завдяки якому вчитель обов’язково зацікавить учнів у вивченні природничо-математичних дисциплін, адже весь програмний матеріал буде вивчатися на корисних, цікавих і наочних прикладах. Цифрове вимірювальне обладнання встановлено у кабінеті географії. Демонстраційне обладнання, прилади та пристосування для збору і вимірювання кількості опадів, друковані навчальні наочні посібники, повний картографічний матеріал, безсумнівно, сприятиме підвищенню якості знань із географії. Мотиваційний простір старшої школи та початкової школи сприятиме розвитку творчих здібностей здобувачів освіти. Сьогодні ще триває оформлення кабінетів, встановлення обладнання у актовій залі, ресурсній кімнаті, STEAM- кабінеті. Але ми можемо твердо сказати – умови для забезпечення інноваційного середовища закладу значно покращені. Тепер завдання кожного вчителя у повній мірі використати надані ресурси для розвитку кожної особистості учня, - йдеться у дописі.




102 просмотра0 комментариев
bottom of page