top of page
  • skadnews

Делегація з Херсонського державного університету відвідала свого партнера - Поморську Академію


Херсонський державний університет зміцнює співпрацю з Поморської академією в Польщі. Нещодавно у Сенатській залі Поморської академії в Слупську делегація університету зустрілась зі студентами ХДУ, які зараз навчаються в Академії за програмами подвійних дипломів та семестрових навчань. Наразі в Слупську перебувають 20 студентів, а ще 10 збираються розпочати навчання. Про цю зустріч та інші моменти відвідування академії на своїй сторінці у Фейсбук розповідає ректор ХДУ депутат обласної ради Олександр Співаковський.

Цікава розмова вийшла зі студентами: вони в захваті від різноманіття напрямків освітніх програм та можливостей для розвитку талантів студентів в Академії. Торкнулися й побутових питань, зокрема вартості життя в Польщі, пільг для студентів. Кажуть, що по багатьом позиціям життя в Польщі навіть дешевше, ніж в Україні. Домовилися, що про свої враження студенти підготують презентацію та представлять її по поверненню на засіданні Вченої ради, - написав Олександр Володимирович.


Також він поділився гарною новиною для тих студентів, які вже завершили навчання в Слупську за програмами міжнародної співпраці:

Ректор Академії Збігнєв Осадовський виконав обіцянку, дану під час вручення дипломів у Херсоні, та передав нам обкладинки для дипломів, які не були переслані випускникам програм з технічних причин. Веземо їх до Херсона!

В іншій своїй публікації з відрядження до Польщі Олександр Співаковський ділиться неймовірними враженнями від відвідування Медичного симуляційного центру Поморської академії в Слупську.

Це дійсно справжня навчальна база, де студенти можуть здобувати знання та відпрацьовувати їх на практиці. У грудні минулого року Херсонський державний університет придбав декілька манекенів, які дозволяють майбутнім медикам робити певні маніпуляції, відпрацьовувати навички. Але такого обладнання вкрай недостатньо та й купували ми його за кошти університету. У Слупську кардинально інша ситуація. Держава інвестує в створення навчальної бази для медиків. Відверто кажучи, не в кожному відділенні міських лікарень Херсону є таке обладнання.

Очільник ХДУ на підтвердежння свого твердження щодо рівня відношення держави до медицини в Польщі викладає презентаційне відео та фото.



Ми побачили дійсно унікальні речі, що дозволяють майбутнім медикам оволодівати сучасними технологіями, здобувати практичну освіту, в тому числі завдяки технології віртуальної реальності. Отримав значний мотиваційний заряд: будемо ще більш наполегливо працювати над розвитком нашого медичного факультету, об’єднувати всіх – владу, бізнес, медичну спільноту навколо питання підготовки власних лікарських кадрів для півдня України. Ми ж розуміємо, що з Польщі до нас не приїдуть працювати фахівці, натомість ми можемо відправляти на навчання наших студентів, вже практикуючих фахівців, щоб вони потім працювали для жителів області, - наголосив Олександр Співаковський.




31 просмотр0 комментариев
bottom of page