top of page
  • skadnews

У Скадовську вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні


20 лютого 2014 року стало найчорнішим днем в історії незалежної Української держави: цього дня у центрі столиці загинули десятки українців, які протестували проти режиму тодішнього президента. Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, релігійними й навіть політичними переконаннями. Замість сотень на Майдан вийшли тисячі, а згодом і десятки, сотні тисяч людей… Усіх їх об’єднала мрія жити у демократичній європейській країні, бути господарями на своїй землі. Людина не вмирає. Вона живе стільки, скільки її пам’ятають.

Сьогодні на центральній площі Скадовська, на скадовському Майдані, відбувся мітинг-реквієм, організований Скадовським міським будинком культури та присвячений восьмій річниці трагічних подій на київському Майдані. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять загиблих під час Революції Гідності, пам'ять захисників України, які віддали і продовжують віддавати своє життя за її незалежність.

Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою знищення. Про це говорила ведуча заходу Алла Чупяк. На цьму акцентували увагу скадовський міський голова Олександр Яковлєв, сотник Скадовської сотні Народної Самооборони, голова фракції "Європейська Солідарність" у районній раді Володимир Куріков. До речі, найактивнішу участь у заході прийняли саме депутати та рядові члени партії "Європейська Солідарність". Постійними учасниками патріотичних заходів є також учасники Самооборони та патріотично налаштовані громадяни, які з перших днів Революції Гідності виходили на скадовський Майдан, їхали на підтримку до Києва.

Учасники мітингу згадували 20 лютого 2014 року та підкреслювали, що цей день став також днем початку російської агресії. Росія почала війну з вбивств Героїв Небесної Сотні. Тепер час знову дати відсіч агресії Кремля та захистити надбання Майдану. Незалежність треба відстоювати.

Сьогодні ми згадуємо Героїв Майдану та всіх захисників України, які прагнучи свободи, піднімались на захист своєї землі. У 1991 році ми гадали, що стали незалежними, але, як з'ясувалось, отримали лише юридичну незалежність, фактичну - ще треба виборювати. Сьогодні Росія хоче знов повернути Україну під свій контроль. І знов Україна стає щитом Європи. Підтримка наших партнерів сьогодні - це не благодійність, це їх внесок в загальну безпеку, - наголосив Олександр Яковлєв.

Про героїчну боротьбу українців, починаючи від нашого славного козацтва і до наших сучасних героїв, говорив у своєму виступі Володимир Куріков:

Росія не полишила імперських амбіцій, не хоче відпускати українців. Без України імперія не може бути імперією. Сьогодні ворог знову хоче забрати нашу свободу та знищити нашу державу. Але українці чинитимуть опір і агресору, і всім спробам капітуляції. Ми пам’ятаємо наших героїв - борців за незалежність, пам’ятаємо замордованих голодоморами та репресіями радянського режиму. Будемо пам’ятати та готуватися до оборони нашої держави.

Завершився мітинг панахідою за загиблими на Майдані та у боях за незалежність України, яку провів отець Володимир. До пам'ятного знаку "Загиблим за єдину Україну" на честь героїв, котрі віддали своє життя за наше майбутнє, скадовчани поклали квіти. А дерева навколо прикрасили паперовими ангелами у пам’ять про загиблих в розстрілах на вулиці Інститутській у Києві. Вперше ангели з'явились на Інститутській, тепер паперовими янголами вшановують пам'ять про героїв України різних часів у різних куточках світу. Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!





126 просмотров0 комментариев
bottom of page