top of page
  • skadnews

У Міносвіти пропонують скасувати ЗНО та ДПА



Цьогоріч через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україні можуть скасувати державну підсумкову атестацію для 11 класів та зовнішнє незалежне оцінювання як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг.

Про це у своєму Telegram-каналі заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Об’єднавши зусилля з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, освітянською та батьківською спільнотами, виходимо з пропозицією про одноразову зміну алгоритмів державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році, – йдеться у дописі.

Зокрема, враховуючи правовий режим воєнного стану, спричиненого військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових та терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонується скасувати складання:


– державної підсумкової атестації (ДПА);

– зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);

– єдиного вступного іспиту (ЄВІ)

– єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).


Таке рішення є непростим, але необхідним! Адже наше головне завдання – знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити, – додав Шкарлет.

За його словами, скасування ЗНО на сьогодні необхідне для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий важкий для нашої країни та суспільства час.



69 просмотров0 комментариев
bottom of page