top of page
  • skadnews

СБУ викрила махінації із землями лісового фонду на Херсонщині



Служба безпеки України, у ході виконання заходів щодо захисту інтересів держави у сфері використання земельних ресурсів, викрила незаконну схему передачі земель Державного лісового фонду у приватну власність на Херсонщині.


Встановлено, що в порушення вимог чинного законодавства, органи місцевого самоврядування передали у приватну власність понад 7 га лісу неподалік міста Олешки.

Тоді як, згідно з Лісовим кодексом України, передавати у власність чи надавати у постійне користування для нелісогосподарських потреб земельні лісові ділянки, що перебувають у державній власності, має повноваження лише Кабінет Міністрів України.


Намагаючись обійти закон, чиновники змінили цільове призначення земель цих ділянок. Наразі усі виведені з державної власності ділянки за документами є землями громадської забудови.


Це правопорушення може заподіяти значну шкоду інтересам громади, позаяк «нове» призначення земель передбачає вирубку насаджень, що мають захисну функцію, стримуючи розповсюдження піщаних масивів.


Наразі Олешківська окружна прокуратура, у відповідь на звернення СБУ, звернулася з вимогою до суду про повернення у державну власність земель лісового фонду та скасування незаконного розпорядження про передачу державних земель у приватну власність.





66 просмотров0 комментариев
bottom of page