top of page
  • skadnews

Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря під видом навчань


Російський береговий ракетний комплекс «Бал» Фото з відкритих джерел


На оголошених морських попередженнях по стрільбам та морських навчань країна агресор перекриває морські шляхи до портів України.

Оголошені маневри, якими Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря, мають відбутися з 13 по 19 лютого.

Росія повністю перекриває на цей період половину території Азовського моря перекривши можливість відбуття з портів у Бердянську та Маріуполі суден до Чорного моря.

У Чорному морі один з районів лежить від мису Тарханкут в окупованому Кримському півострові і до 12 мильної зони біля Одещини.

Тут також перекривають міжнародні маршрути сполучення з українськими морськими портами.

На період заявлених російських маневрів у Чорному морі будуть присутні шість великих десантних кораблів з Балтійського та Північного флотів ВМФ Росії.

Це «Петр Моргунов», «Георгий Победоносец», «Оленегорский горняк», «Королев», «Минск» та «Калининград», що вже прибули в регіон.

Великий десантний корабель “Минск” (№127). Лютий 2022. Фото: Reuters


Раніше загін зайшов до пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії на узбережжі Середземного моря у Сирії, де поповнив запаси паливо-мастильних матеріалів, питної води та продовольства.

Лише декілька діб тому російський корабель-розвідник «Иван Хурс» проєкту 18280 підходив до узбережжя Одеси на відстань у 20 миль.

За його пересуванням слідкував корабель Морської охорони Державної прикордонної служби України.



Джерело: Мілітарний



230 просмотров0 комментариев
bottom of page