top of page
  • skadnews

Розповісти світові про Україну: у Вікіпедії пройде Місяць культурної дипломатії України


Інформаційну кампанію "Місяць культурної дипломатії України" організовують МЗС, Український інститут та ГО "Вікімедіа Україна". Вона відбудеться з 17 лютого до 17 березня.


Гасло заходу — #UkraineEverywhere. "Місяць культурної дипломатії України" буде присвячено відомим українським митцям сфери кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру та про яких ще немає статей у Вікіпедії. Генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко розповідає:

"Найчастіше ми звертаємося саме до Вікіпедії, аби отримати потрібну інформацію. Тому необхідно писати нові статті та покращувати вже існуючі, щоб більше людей з усього світу дізнавалися про Україну, її культуру, явища та діячів.

Важливо, щоб ця інформація була чіткою, правдивою та об’єктивною, а ще – доступною на якомога більшій кількості мов. Цей проєкт дозволить гучніше розповідати про Україну та її надбання.


"Місяць культурної дипломатії України" у Вікіпедії проходитиме вдруге, перша кампанія відбулась у 2021 році. Тоді 172 користувача і користувачки створили і оновили статті понад 1 200 разів та створили понад 817 нових статей українською та іноземними мовами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорить: "Вже вдруге поспіль ми проводимо місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії.

Це чудова можливість розповісти світові про креативну, динамічну, інноваційну Україну.

У МЗС запрошують долучитися до проєкту "Місяць культурної дипломатії України" усіх охочих. Інформація про конкурс, список пропонованих статей та умови участі доступна за посиланням.



Що відомо

Перша кампанія "Місяць культурної дипломатії України" у Вікіпедії проходила з 10 лютого по 10 березня 2021 року. Тоді 172 користувача та користувачки створили й оновили статті понад 1 200 разів та створили понад 817 нових статей українською та іноземними мовами.







28 просмотров0 комментариев
bottom of page