top of page
  • skadnews

Про рідний край - рідною мовою. Літературні читання з нагоди Міжнародного дня рідної мови в Херсоні


«Про рідний край-рідною мовою», так назвали цей захід ініціатори: депутати фракції «Європейська Солідарність» Херсонської районної ради.

У рамках цієї акції депутати і партійці планують проводити такі літературні читання з херсонськими письменниками. Також планують злучити до цієї акції колег депутатів з інших фракцій, студентів, школярів, учнів ліцеїв та технікумів.


З вступним словом виступила депутатка Херсонської районної ради Оксана Бузак, яка наголосила, що ми маємо плекати рідну мову, збагачувати її, а також захищати від нападів «руського міру». Бо без мови немає народу!

«Нації не вмирають від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову», нагадала депутатка слова Ліни Костенко.


Автор розповів цікаві та, мабуть, багатьом невідомі сторінки історії Херсонщини. «Бо як нас вчили: у 1941 році гітлерівські війська окупували Херсон, у 1944 році – звільнили. А що було ці 3 роки, що відбувалося, невже нічого?» – зацікавився автор. Так виникла ідея написання книги. Літературні читання відбулися у форматі: презентація нової книги, питання-відповіді.

Як зазначила Оксана Бузак, автор в книжці «Репринти незакінчених чернеток» цікаво розповідає про життя простих і «не дуже…» мешканців Херсона в період окупації гітлерівськими військами.

«Разом з головними героями мандрую вуличками старого Херсона, переживаю і радію разом з ними, відкриваю для себе цікаві історичні моменти, умовно проводжу паралелі з сьогоднішнім Херсоном. Багато, дуже багато схожого, особливо поведінка людей в складних життєвих умовах…», - наголосила депутатка.


На завершення депутатка Херсонської міської ради, представниця ГО «Справа Громад» подарувала учасникам читань обереги-мотанки, які виготовлюють активісти Справи Громад. Керівник фракції «Європейська Солідарність» в Херсонській міській раді Іван Глухов подякував Олександру Меньшову за цікаву розповідь. Всі бажаючі придбали книжки та отримали особисті автографи від автора.



Джерело: medianova




30 просмотров0 комментариев
bottom of page