top of page
  • skadnews

Отримання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами


Скадовська районна державна адміністрація нагадує особам, діяльність яких пов’язана із транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та їх торгівлею, про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами.

У лютому 2022 року Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області розпочало навчання відповідної категорії осіб в онлайн режимі згідно поданих заяв.


Сільгосппідприємства, організації (установи), фізичні особи-підприємці та громадяни для отримання допуску, посвідчення повинні подати посадовим особам в Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області заяву у дозвільній формі з переліком осіб, яки повинні пройти навчання. Підставою для отримання допуску є наявність посвідчення про проходження навчання та копія медичної книжки згідно з формою, що визначено Постановою КМУ України № 746 від 18 вересня 1995 року.


Нагадуємо, що порушення законодавства у сфері захисту рослин особами, винними у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин, тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».


Більш детальну інформацію можна отримати, звернувшись до відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за телефоном: 0664200813

( Наталя Ганоцька ) та за адресою: м. Скадовськ , вул. В. Чорновола, 55.








47 просмотров0 комментариев
bottom of page