top of page
  • skadnews

Нардеп з Херсонщини потрапив до п'ятірки рекордсменів за кількістю ВП



Подекуди народні обранці порушують ними ж ухвалене законодавство. До цього висновку прийшли аналітики YouControl. За допомогою Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) Мінюсту вони з’ясували, що стосовно 180 депутатів було відкрито виконавчі провадження. А це практично кожен другий народний обранець.

Абсолютним рекордсменом за кількістю виконавчих проваджень став депутат від фракції "Слуга народу" Ігор Негулевський. На його рахунку 28 ВП. На другому місці ‒ його колега з президентської фракції ‒ Володимир Тимофійчук. Він зібрав 19 ВП. Одразу за ним позафракційний депутат-мажоритарник з Донеччини ‒ Євген Яковенко, 16 ВП. На четвертому місці ще один "Слуга народу" ‒ депутат від Херсонської області Олексій Ковальов, який має 10 ВП. П’ятірку антирейтингу замикає Ілля Кива від фракції ОПЗЖ з 9 провадженнями.


Найпоширенішою причиною виконавчого провадження серед депутатського корпусу є стягнення коштів на користь держави за різного роду адміністративні правопорушення. Найчастіше мова йде про стягнення штрафів за порушення правил дорожнього руху, стягнення аліментів, стягнення витрат виконавчого збору та провадження, конфіскація майна вилученого митними органами тощо.



Джерело: You Control



235 просмотров0 комментариев
bottom of page