top of page
  • skadnews

На Херсонщині боротись зі шкідниками на полях пропонують за допомоги квітів


Департамент розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації пропонує сільгоспвиробникам розглянути пропозицію Екологічного Руху «Зелене Сонце» та взяти участь в екологічному Проєкті «Фацелія». На своїй сторінці у Фейсбук департамент наголошує на важливості даного проєкту для покращення екологічну ситуацію в області та в країні в цілому.

Нещодавні дослідження показують, що понад 40 % видів комах скорочуються в чисельності, а третина перебуває під загрозою і їхня загальна швидкість вимирання у 8 разів вища за ссавців, птахів та рептилій! Це створює загрозу екологічного колапсу, адже гинуть мільярди бджіл, метеликів та інших значимих для життя нашої планети комах. Токсичні сільськогосподарські пестициди – одна з основних причин загибелі комах, - підкреслюють спеціалісти.

Суть проєкту в тому, що всі, хто займається агровиробництвом, можуть висіяти по периметру своїх полів квіти фацелії. Вони мають специфічний аромат нектару і приваблюють хижих комах, які полюють за шкідниками: плодожерками, сараною, листовійками, яблуневим квіткоїдом та іншими.


Таким чином можна буде значно скоротити використання пестицидів у регіоні та захистити комах, птахів та тварин, на яких вони діють, від вимирання", - йдеться у публікації.

Довідково: За даними екоруху "Зелене Сонце", який втілює проєкт "Фацелія" в Україні, крім захисної функції, ця рослина може бути гарним добривом, вона поліпшує ґрунт і його кислотність, росте на будь-яких типах грунтів. Фацелія - медонос і приваблює бджіл для запилення інших культур та багаторічних насаджень.




49 просмотров0 комментариев
bottom of page