top of page
  • skadnews

Капсульована олія з насіння херсонського кавуна перемогла в конкурсі інновацій на виставці в Дубаї




Асоціація виробників херсонського кавуна стала кращою в номінації «Найінноваційніший органічний продукт» на міжнародній виставці Gulfood 2022, яка триває в Об’єднаних Арабських Еміратах з 13 по 17 лютого. Про це повідомляє International Trade Centre Ukraine на своїй сторінці у Фейсбук.


Херсонські підприємці презентували унікальний продукт – капсульовану олію з насіння кавуна. Це – новинка на ринку продуктів здорового харчування, яка містить цілу низку поживних речовин. Капсульована олія з кавуна може використовуватись як десерт або компонент у різних кондитерських виробах для діабетиків.



Створили диво-олію Асоціація виробників херсонського кавуна, кафедра харчових технологій Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара та Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського.


Про створення та перспективи цього продукту розповів Валерій Федоренко, співзасновник ГС «Асоціація виробників херсонського кавуна», менеджер Асоціації з просування української продукції на зовнішні ринки. За його словами, історія капсульованої олії почалася восени 2021 року, коли Асоціація спільно з партнерами – ТОВ «Веста Лідер», кафедрою харчових технологій Дніпровського національного університету ім О. Гончара та Інститутом проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського – вирішили попрацювати над розробкою продуктів з доданою вартістю, які б допомогли використати унікальні властивості кавуна.

Ідея продукту полягає в тому, що він містить велику кількість олії холодного віджиму з насіння кавуна (до 50%) і зовсім не містить цукрів, інших вуглеводів та білків. Організм людини отримує енергію з кавунової олії та разом з ним отримує унікальний комплекс речовин, що містяться в кавуновій олії: сквален, лікопін, вітамін Е, селен, цинк, мідь. Оболонка капсули захищає олію від окислення», – зазначає Валерій Федоренко.

Десерт як харчовий продукт повністю готовий до виходу на ринок.

Його можна використовувати і як звичайний десерт, і як компонент при приготуванні різних фруктових салатів, інших страв. Але ми будемо продовжувати роботу над ним. Ми хочемо створити лінійку подібних продуктів з різними смаками, посилити корисні властивості, вносячи до складу спеціально підібрані натуральні добавки рослинного походження», – коментує Федоренко.





195 просмотров0 комментариев
bottom of page