top of page
  • skadnews

Депутати голосують за виділення коштів на формування системи територіальної оборони


У відповідь на тиск з боку агресора місцеві ради продовжують проводити позачергові сесії для виділення коштів на формування системи територіальної оборони. Головна мета прийнятих рішень – створення комплексної всеохопної системи національного спротиву агресору завдяки залученню широких верств населення до територіальної оборони області.


Так, на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати одностайно проголосували за виділення з бюджету 2,2 мільйона гривень у межах змін до програми розбудови територіальної оборони Херсонської області на 2020 – 2022 роки для: створення комплексної всеохоплюючої системи національного спротиву агресору за рахунок залучення широких верств населення до територіальної оборони; підготовки громадян до виконання першочергових, невідкладних завдань територіальної оборони, в частині формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, зокрема для обладнання місць постійної дислокації підрозділів ТРО. Необхідність скликання позачергової сесії та прийняття рішень про зміни до програми розбудови територіальної оборони на Херсонщині була спричинена умовами, що включають у собі подальшу мілітарізацію Російською Федерацією тимчасово окупованого півострова Крим та збільшення чисельності своїх військ біля державного кордону України. А вже під час чергової сесії депутати вирішили збільшити на 30 мільйонів гривень фінансування регіональної програми, яка передбачає розбудову тероборони області. Про це повідомила пресслужба обласної ради.


Депутати Миколаївської обласної ради теж нещодавно ухвалили цільову програму підтримки територіальної оборони з початковим бюджетом у 2 мільйони гривень. Про це повідомляє Національний корпус. 35 депутатів підтримали програму. Показово проігнорувала голосування тільки одна політична фракція – “ОПЗЖ”. Поточні витрати за програмою становитимуть 700 тисяч гривень, а 1,3 мільйона гривень – капітальні, зокрема на навчальні збори, технічне забезпечення та обладнання робочих місць. Програма передбачає фінансування таких напрямів: навчання резервістів-контрактників, які прийдуть до підрозділів територіальної оборони, підтримання матеріально-технічного забезпечення бригади територіальної оборони, підтримання в нормальному стані пунктів постійної дислокації підрозділів територіальної оборони.


В Одесі на розвиток територіальної оборони, як повідомляє Мілітарний, виділять 20 мільйонів гривень (цього року - 10 млн.грн.). Таке рішення ухвалили депутати Одеської міськради під час чергової сесії. Вони розглянули та одноголосно прийняли міську цільову Програму сприяння розвитку підрозділів тероборони та добровольчих формувань територіальної громади міста на 2022-2023 роки. Програма спрямована на формування в мирний час та розгортання в особливий період військових частин (підрозділів) Сил територіальної оборони, до яких входять добровольчі батальйони, а також на військово-патріотичне виховання населення. Фінансування передбачено на 2 роки. Важливо, що Програма матиме два напрями розвитку — безпосереднє зміцнення захисту обласного центру від ймовірної російської військової агресії, організації оборони міста, а також проведення заходів з військово-патріотичного виховання населення та молоді у мирний час.







105 просмотров0 комментариев
bottom of page