top of page
  • skadnews

Голопристанські поліцейські впродовж трьох годин розкрили угон автомобіля



Минулої суботи, 19 лютого, в «Єдиний центр 102» до поліції зателефонував 37-річний житель с. Таврійське Скадовського району. Чоловік повідомив, що протягом ночі з його подвір’я зник автомобіль «ВАЗ-2106». За місцем виклику виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції з м. Гола Пристань. Впродовж кількох годин поліцейські розшукали автівку та встановили причетного до незаконного заволодіння зловмисника. Відтепер йому може загрожувати 8 років ув’язнення.


Як розповів начальник кримінального блоку відділення поліції Дмитро Мандрик, на місці події слідчо-оперативна група з’ясувала, що в автомобілі були відсутні, як паливо, так й акумуляторна батарея. Тому поліцейські одразу припустили, що зловмисник відтягнув автомобіль на буксирі. Правоохоронці також опитали сусідів заявника й один із них розповів, що вранці почув гавкіт собак. Чоловік прокинувся та через вікно побачив, як по дорозі за допомогою «Жигулів» тягнуть сусідську автівку. Чоловік описав прикмети «ВАЗу»-тягача.

Поліцейські відпрацювали територію населеного пункту та виявили за селом сліди від двох автомобілів, що вели у поле. Поїхавши за слідами, за кілька кілометрів правоохоронці побачили транспортний засіб, яким буксирували угнану автівку. В автомобілі був відсутній акумулятор, тобто зловмисник переставив його на «ВАЗ-2106», яким незаконно заволодів. За інформаційними базами поліцейські встановили, що покинутим автомобілем користується 37-річний місцевий мешканець, однак за місцем реєстрації він був відсутній. Поліцейські з’ясували, що чоловік одружений на жінці, яка мешкає в сусідньому населеному пункті. Оперативники перевірили її домоволодіння та виявили на подвір’ї розшукуваний «ВАЗ».

Підозрюваний перебував в будинку дружини в нетверезому стані. Як стало відомо, чоловікові угнати чужий транспортний засіб допомогла сестра, яку брат увів в оману, розповівши, що йому подарували «ВАЗ» на запчастини.

Наразі за цим фактом проводиться досудове розслідування. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Слідчі дії тривають.




132 просмотра0 комментариев
bottom of page